Imam slednia vupros za Alfa 146 ,1,6 twin spark - dvigatelia izdava zvuk kato dizelov v smisul- traka dosta, no ne sum siguren kakva tochno e prichinata- dali sa klapani i t.n ili e neshto drugo. Niakoi moje li da dade suvet? Tova trakane ne e postoianno, poiaviava se i v niakakuv moment izvednuj izchezva i pak taka..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 146 1,6 ts - trakane ot dvigatelia?
Collapse
X
-
Е тъкмо мислих да отворя нова тема: Днес колата ми излезе от В.Трейд с ремонтиран ВАРИАТОР...
и ето, че се появи нов "късметлия" с тракащ вариатор.
Днес излязох от сервиза. Колата ми вече има съвсем друг звук, както се изрази Радо от В.Трейд: ..."звук вече баш на алфа"...
Много съм доволен, засега от ремонта. Имам усещането, че колата върви дори по-добре, по-пъргава е в оборотите м-у 1500 и 2500. Явно, че повредата не се отразява само на шума на двигателя, ами и на вървежа. Сега остава да я засеча на дълъг път колко ще гори. Досега ми гореше около 6,7 - 7,1 на сто - зависи от карането. На градско ми гореше около 11 на сто - тук няма накъде да пада явно, щото така е и покнижка.
Препоръчвам ти, да отидеш да ти го ремонтират във В.Трейд. Стойността всичко е около 190 лева с ДДС. Ако ползваш някаква отстъпка може да паднеш до 160 лева всичко. Успех!'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Краси проблема на вариотора се появява само на 16 клапановите версии
farnesin не е нужно да купуваш нов вариатор, продава се само ремонтен комплект който струва 10 лева, като става въпрос за резервна част която се препоръчва от завода производител и си идва в оригинална опаковка на алфа ромео, както сме дискутирали и преди проблема идва от цената на самият ремонт защото за да се постави този комплект(който е една пружина и една пластмаса), се извършва процедура като за смяна на ангренажният ремък, и за тази цел е нужен специализиран инструмент който за сега имат само вантотрейд и аутоиталия)ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
Comment
-
Re: време
Първоначално публикувано от poohПървоначално публикувано от krasybА я кажете колеги колко време отнема ремонта на вариатора, че ние от провинцията да си правим сметката ако решим да го барнем в Сф, респ. във Вантотрейд
Твоя ако не се лъжа е 8V, така че ако имаш такова тракане може проблема да не е във вариатора.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Re: време
Първоначално публикувано от krasybА я кажете колеги колко време отнема ремонта на вариатора, че ние от провинцията да си правим сметката ако решим да го барнем в Сф, респ. във ВантотрейдНе е зле да се обадите в сервиза предния ден, за да ви кажат дали ще могат да ви приемат.
Тел. на сервиза на В.Трейд - 02/763 452
А иначе "hf hpe" е напълно прав (много точно го е обяснил) - сменят се само два чарка от вариатора, а не целия (целият струва 270 лева). Високата цена на ремонта идва от труда.
'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
Comment